Namn Massage Africa
Kontaktperson Voo Africa.
E-post vooafrica@gmail.com
Hemsida http://www.afrikamassage.com
Telefon 0764352158
Mobiltelefon 0765643588
Adress Skeppargatan 6
11452 Stockholm
Sweden
Besöksadress Skeppargatan 6
11452 Stockholm
Sweden

  7 fördelar med massage therapy

Massagebehandling är en behandlingsmetod som växer i efterfrågan och popularitet. Det var en gång ansett som ett alternativ eller fransat tillvägagångssätt, men det blir nu mycket mer vanligt. Ännu viktigare är att nu när massageterapi anses vara ett vanligt behandlingsalternativ, ger många försäkringsbolag täckning för behandlingssessioner. Denna typ av terapi innefattar hand-on-tekniker för att öka cirkulationen, lindra spänningar, minska stress, lindra ångest, förbättra sömnen och främja avkoppling genom hela kroppen, liksom många andra fördelar. Kroppens mjukvävnadsområden inkluderar muskler, senor, bindväv etc. Om någon är spänd och behöver en frisättning, eller de har skadats och har omfattande muskel- och / eller nervvävnadsskador som plågar sin kropp, kan massageterapi vara värt att utforska. Här är några fördelar med massageterapi.1. Det är avslappnande - När kroppen är spänd och under stress, producerar den ohälsosamma nivåer av det välkända stresshormonet, kortisol, vilket kan bidra till viktökning, sömnlöshet, matsmältningsbesvär och huvudvärk. Massagebehandling har visat sig minska kortisolnivåerna i kroppen. Detta gör det möjligt för kroppen att gå in i återställningsläge. Dessutom utlöser denna form av terapi även varaktiga känslor av avslappning, förbättrat humör och reducerade stressnivåer.2. Det minskar stress - Det kan inte bara hjälpa massagebehandling med stressavlastning, men regelbundna massage-sessioner över en längre tidsperiod kan öka energinivån, minska smärta och stimulera individer på såväl fysiska som emotionella nivåer. 3. Det kan hjälpa till att sänka blodtrycket - Regelbundna massagebehandlingar har visat sig minska blodtrycksnivåerna. I själva verket har vissa långsiktiga studier visat att ett konsekvent massageprogram kan minska både systoliskt (övre tal) och diastoliskt (lägre antal) blodtryck. Dessutom kan det också minska kortisolnivåerna i kroppen. Vidare kan konsekventa massage sessioner också minska utlösningskällor för ångest, fientlighet, spänning och depression. I sin tur kan lägre blodtrycksnivåer också minska risken för hjärtinfarkt, stroke och / eller njursvikt, liksom många andra hälsoproblem. 


4. Det främjar muskelavslappning - Syftet med massagebehandling är att rikta sig mot kärnan i kroppens smärta genom att eliminera spända muskler, öka flexibiliteten och ge avslappning till de drabbade musklerna såväl som kroppen som helhet. Massage främjar också cirkulationen till de drabbade eller skadade musklerna, vilket ökar näringsämnen och syre till de skadade vävnaderna. I sin tur minskar denna ökade aktivitet på de drabbade platserna styvhet och ödem (svullnad) i musklerna och lederna, samt ökar flexibiliteten för att minska smärta. Dessutom frisätter denna form av terapi endorfiner (smärtstillande hormoner), vilket ökar dopamin- och serotoninnivåerna i kroppen. Dessa hormoner hjälper kroppen på många sätt - både fysiskt och emotionellt. Fall i sak, de främjar läkning, smärtlindring och känslor av eufori, liksom hjälp att lugna nerverna.5. Det kan bidra till att förbättra cirkulationen - De långsiktiga fördelarna med massagebehandling ska inte underskattas. Förbättrad cirkulation är en del av en snöbollseffekt som uppstår i kroppen som ett resultat av regelbunden massageterapi. Detta beror på att korrekt cirkulation ger skadade, styva och spända muskler den rika blodtillförseln som de behöver för att främja läkning.Dessutom främjar massage också förbättrad cirkulation genom användning av hands-on-tryck, vilket förflyttar blodet genom de skadade och överbelastade områdena i kroppen. I sin tur leder frisläppandet av samma tryck till att nytt blod flyter in i vävnader. Vidare avlägsnar även massagekräkans klämning, vridning och dragande verkan mjölksyra från muskelvävnaderna. Som ett resultat förbättrar denna åtgärd lymfvätskecirkulationen, som transporterar metaboliska avfallsprodukter från inre organ och muskler. Detta resulterar i sin tur i lägre blodtrycksnivåer och förbättrad övergripande kroppsfunktion.6. Det kan hjälpa till att förbättra hållning - Många amerikaner upplever rygg-, nacke- och muskelsmärta från olika källor. Den primära orsaken till denna smärta är emellertid en följd av dålig hållning. I själva verket är kronisk ryggsmärta, som är den främsta orsaken till missade arbetsdagar och den näst vanligaste orsaken till funktionshinder, ofta ett resultat av felaktig eller dålig hållning medan du står och / eller sitter. Dessutom kan övervikt, dålig hållning och repetitiva eller överanvändningsrörelser också bidra till belastningen på ryggen och andra potentiella problemområden. Som ett resultat orsakar tillsatt stam ofta spasmer, smärta och spända muskler i höfterna, ryggarna, ryggen, nacken och benen.
Massageterapi kan hjälpa kroppen att återfå rätt inriktning. Faktum är att förbättring av en kroppshållning kan vara en av de mest fördelaktiga och avkopplande aspekterna av massagebehandling. Massage gör att kroppen kan slappna av och lossna musklerna som görs spända och ömma via dålig hållning. Detta gör det möjligt för kroppen att positionera sig i sin organiska och smärtfria kroppshållning. Som en del av ett konsekvent massageterapiprogram löses kroppens muskler och slappnar av. Dessutom har lederna större frihet, flexibilitet, rörelseområde och tryckpunkter är lätta. Som ett resultat kan kroppen positionera sig i en organisk och hälsosam hållning. Kort sagt hjälper massageterapi till att korrigera de positioner och rörelser som utvecklats över tiden som en reaktion på smärta.7. Det kan hjälpa till att stärka kroppens immunsystem - Regelbundna massage sessioner ger många fördelar för människokroppen. Det är ett välkänt faktum att individer som upplever höga stressnivåer är mer utsatta för sjukdom och skada. När stress kombineras med sömnstörningar och dålig näring, är inverkan riktad mot kroppens immunförsvar. Dess förmåga att skydda sig själv mot infektioner, patogener och bakterier minskar kraftigt. Vissa kanske undrar hur massageterapi gynnar immunsystemet. Studier har visat att regelbundna massage sessioner inte bara hjälper till att minska stress, men kan också öka immunsystemets cytotoxiska kapacitet (aktivitetsnivå för kroppens naturliga "mördare celler") och förstärker kroppens förmåga att leverera näring. Massagebehandling kan dessutom vara ett bra komplement till alla träningsprogram. Mycket som regelbunden motion kan hålla kroppen finjusterad, regelbunden massagebehandling kan hjälpa till att hålla immunsystemet starkt och motståndskraftigt.En gång betraktad som ett alternativ eller fransätt, är massagebehandling nu mycket mer vanligt och växer i popularitet. Ännu viktigare är att nu när massageterapi anses vara ett vanligt behandlingsalternativ, ger många försäkringsbolag täckning för behandlingssessioner. Denna typ av terapi innefattar hand-on-tekniker för att öka cirkulationen, lindra spänningar, minska stress, lindra ångest, förbättra sömnen och främja avkoppling genom hela kroppen, liksom många andra fördelar.